Cumartesi, 09 Aralık 2023
Hayata Dokun Yetim Derneği İftar Organizasyonunda Yetim Aileler ile Buluştu

Hayata Dokun Yetim Derneği İftar Organizasyonunda Yetim Aileler ile Buluştu Öne Çıkarılmış

Hayata Dokun Yetim Derneği tarafından düzenlenen, yetim ailelerinin katıldığı iftar programı 14 Nisan günü Vakıf merkezimizde yer alan Davut Özgül Konferans salonunda yapıldı. Çocukların oyunlarıyla başlayan etkinlikte şarkı ve türkülerin söylenmesiyle de ile eğlenceli anlar yaşandı.
Gerçekleştirilen iftar organizasyonunda konuşan Hayata Dokun Yetim Derneği Başkanı Yunus Atilla Hamallar, “Etkinliğimize katılarak bizi onurlandıran tüm misafirlerimize yürek dolusu teşekkür ederim. Yüce Rabbim hepimizi birbirimize emanet etmiştir. Siz bize emanetsiniz biz size emanetiz. Bundan önce Bülbülzade vakfı çatısı altında yaptığımız birçok etkinlik ve organizasyonu Hayata Dokun Yetim Derneği olarak gerçekleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
İftar programına katılan ailelerin de görüşünü belirttiği organizasyonda çocuklar tarafında gerçekleştirilen dualar ve konuşmalar büyük alkış topladı. Gerçekleştirilen sohbet ve hasbihal etkinliğinin ardından program son buldu. 


Ortam

Yazar Hakkında

bulbulzade.org

"Arzın imarını ve neslin ıslahı"nı kendisine ilke edinen vakfımız 1994 yılından beri Gaziantep'te faaliyetlerine devam etmektedir...

Benzer Ögeler

  • Hayata Dokun Yetim Derneği’nden Yetim Ailelere Maddi Yardım Desteği

    Hayata Dokun Yetim Derneği’nden Yetim Ailelere eğitim desteği için maddi yardım yapıldı. 

    Vakıfımız bünyesinde faaliyet gösteren Hayata Dokun Derneği tarafından yetim ailelere yönelik öğrencilerin eğitimine destek vermek amacıyla maddi yardımda bulundu. 24 Eylül Cumartesi günü gerçekleşen yardımda 100 yetim aileye maddi destek yardımı yapıldı.

    Hayat Dokun Yetim Derneği yönetim kurulu üyeleri Hatice Sohbet ve Perihan Kaya Yetim ailelerle eğitim yılının başlangıcında eğitim üzerine karşılıklı hasbihal yapıldı. Hasbihalde eğitimin önemi ve gerekliliği hakkında konuşuldu.

    Hasbihal sonrası ailelere eğitim amacıyla maddi yardım desteğinde bulunuldu.

  • Hayata Dokun Yetim Derneği’nden Öğrencilere Havuz Eğlencesi

    Hayata Dokun Yetim Derneği tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Yaz Okulunda eğitimlerine devam eden yetim öğrencilerimiz Vâkıfımız bünyesinde faaliyet gösteren İstikrar Spor Kulübünün yüzme havuzuna götürüldü. Yüzme havuzunda serinleyen çocuklar oyunlar oynayarak keyifli vakitler geçirdi. Daha sonra Bülbülzade Eğitim ve Hizmet Merkezinin avlusunda yenilen öğle yemeğinin ardından etkinlik sona erdi.

  • Hayır Çarşımıza Destek Olan Yetim Anneleri Kahvaltıda Buluştu

    Vakıf genel merkezimizde geçtiğimiz günlerde düzenlenen Hayır Çarşısı ve Bahar şenliklerimize gönüllü olarak katılan yetim annelerine yönelik kahvaltı programı düzenlendi.

    Vakfımızın her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Hayır Çarşısı ve Bahar Şenlikleri bu yıl 3-4-5 Haziran tarihlerinde Masal Park’ta gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen Bahar Şenliklerimize birçok yetim ailemiz maddi ve manevi destekte bulundu. Bahar şenliklerimize katılan gönüllülerimiz arasında yer alan yetim annelerimize verdikleri destekten dolayı vakıf merkezimizde teşekkür programı düzenlendi. Düzenlene programda konuşan Anadolu Kadın ve Aile Derneği Başkanı Rabia Aldemir, Yetim annelerine Hayır Çarşısına verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Başkan Aldemir gerçekleştirdiği konuşmada iyilik yapmanın önemine değinerek, “Yüce Allah, Kur’an Kerim’de iyilik yapmanın ne kadar önemli olduğunu bizlere söylüyor. Bizde bu düşüncelerle oturduk istişareler gerçekleştirdik ve Bülbülzade Vakfını kurmaya karar verdik. Vakfımızı kurduktan sonra biz Türkiye genelinde çalışmalar yapan Mozaikder ve AKADDER’i kurduk. Yaklaşık 30 ayrı noktada temsilciliğimiz var. Temsilciliklerimizde kadın arkadaşlarımız ile bir araya geldiğimiz zaman biz ne yapabiliriz diye sürekli konuştu. Daha sonra itilmiş, aşağılanmış, elinden hakkı alınmış, mazlum bırakılmış kim varsa onlara yardım etmek için çabaladık. Bizim yaptığımız tüm çalışmalar ayet ve hadislerden yola çıkarak yapılmış çalışmalar. Bizler sizinle birlikte bir Salih amel gerçekleştiriyoruz. O yüzden sizlere minnettarız. Biz ne yapıyorsak hep birlikte ve beraber yapıyoruz. Yaptığımız işeri birbirimizden güç alarak yapıyoruz” diye konuştu.

    Gerçekleştirilen organizasyona katılan yetim anneleri vakfımızın gerçekleştirdiği çalışmalardan oldukça memnun olduklarını belirterek birlik ve beraberlik içerisinde yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyetleri dile getirdiler.  

     

Yorum yapın

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuzdan emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

 Snow  Snow   

         Snow Snow          Snow